Du har satt opp et fint nettsted for bedriften din. Du er klar for kunder. Men trafikken er sparsom. Hvordan tar du med kunder til nettstedet ditt? Svaret ligger i SEO, eller søkemotoroptimalisering. Følgende tips kan hjelpe deg med å begynne å trekke oppmerksomheten til søkemotorer og dermed kundene du trenger for virksomheten din.

Når du konfigurerer nettstedet ditt for SEO, hold øye med søkeordtettheten. Du vil ha de viktigste søkeordene dine på omtrent 3 til 7 prosent av den totale teksten. Noe høyere enn ca 10 prosent begynner å se mistenkelig til søkemotoren, som om du bruker søkeord stuffing å fremme siderangering.

Med Googles tilnærming til ikke å fokusere intensjonelt på Meta-tagger, bør du være mye mer oppmerksom på tittelkoder på hjemmesiden din. De første 66 tegnene vises i søkemotorrangeringene, så det er her fokuset ditt skal ligge. Du må oppsummere hva virksomheten din handler om helt fra starten. Lagre fluffen og kom rett til de gode tingene.

En av de viktigste aspektene ved SEO er ganske enkelt å holde seg dedikert til prosessen. Du må være årvåken i å holde deg oppdatert med ny taktikk, da søkemotorer er kjent for å endre taktikken regelmessig. Hvis du ikke regelmessig endrer nettstedet ditt, blir det stillestående og faller i rangeringen.

Unngå å bruke nøkkelord som ikke er relevante for nettstedet eller produktet ditt. Når du gjør det, kan søkemotorroboter forveksle nettstedet ditt som spam og svarteliste nettstedet ditt fra søkeresultatene. På den annen side må du huske å inkludere alle relevante nøkkelord på hjemmesiden din, da dette er siden du bør ønske at kundene dine skal se først.

Tålmodighet er en dyd i søkemotoroptimalisering. Du vil ikke se noen umiddelbar tilfredsstillelse av arbeidet ditt. Det kan ta flere måneder for deg å kunne se resultatene av arbeidet lønne seg. Jo nyere du er i bransjen, jo lenger vil det være for deg å få taket på ting.

Send inn nettstedet ditt! Mange nettstedseiere overser denne enkle metoden. Gå til søkeleverandørene du kjenner og stoler på, og send inn nettstedet ditt til dem. Å gjøre dette kan gi deg den starten du trenger for å begynne å flytte til et høyere antall lesere. Ikke glem å sende inn til søkekataloger også.

Hold deg etisk. Mange nettsteder bruker det som kalles «Black Hat» taktikk, noe som betyr at de bruker uetisk praksis for å hoppe sine nettsteder opp på søkelister. Disse inkluderer søkeordfylling, «Døråpningssider» og mange andre. Hold deg unna disse, fordi hvis en søkemotor innser at du bruker dem, vil de sannsynligvis forby nettstedet ditt fra sine sider.

Forholdet mellom nettstedet ditt og søkemotorer er en av største betydning. Vi stoler på at disse tipsene vil hjelpe deg med å få søkemotorene til å fungere for deg. Søkemotorer kan være litt mystiske, men de er avgjørende for enhver nettbasert virksomhet. Lær søkemotoroptimalisering og la disse «edderkoppene» være din venn, og de vil hjelpe virksomheten din til å lykkes.